'Wally' McClaren: 'Ik laat mijn paraplu thuis'

Reacties

De Premier League lonkt voor Steve McClaren. De ex-trainer van FC Twente verzekerde zich zondag met Derby County van een plek in de finale van de play-offs om promotie.

'Wally' McClaren: 'Ik laat mijn paraplu thuis'

Derby, dat derde eindigde in het Championship, was over twee wedstrijden veel te sterk voor Brighton & Hove Albion (1-2 en 4-1 overwinningen). In de finale van 24 mei, die op de heilige grond van Wembley gespeeld wordt, nemen The Rams het op tegen Queens Park Rangers of Wigan Athletic. Het eerste duel tussen de degradanten van vorig seizoen eindigde in 0-0.

'Het is geweldig dat ik met zo'n getalenteerd elftal in de finale van de play-offs sta', aldus McClaren, die eerder met Middlesbrough in de Premier League actief was. Met The Teessiders reikte hij in 2006 zelfs tot de finale van de UEFA Cup, waarin Sevilla met 4-0 te sterk was.

McClaren denkt dat zijn elftal een grote kans maakt op een plek in de Premier League. 'Ik heb een verdomd goed elftal', stelt hij onomwonden. 'Tegen Brighton speelden we bijna de perfecte wedstrijd. Als we het in de finale net zo goed doen, maken wij een serieuze kans.'

Wally with the brally
Goede herinneringen aan Wembley heeft McClaren niet. Als bondscoach van Engeland beleefde hij daar de zwartste dag uit zijn trainersloopbaan. Engeland liep toen een plek op het EK mis door een 3-2 nederlaag tegen Kroatië. Omdat McClaren de wedstrijd vanwege de stromende regen aanschouwde vanonder zijn paraplu, werd hij als wally with the brally (kneus met de paraplu) afgemaakt in de tabloids. Daar heeft McClaren van geleerd, stelt hij met een knipoog: 'Wat voor weer het ook wordt tijdens de playoff-finale: ik laat mijn paraplu thuis.'

McClaren ziet lijdzaam toe hoe Engeland ten onder gaat tegen het Kroatië van Slaven Bilic (links op de voorgrond).
McClaren ziet lijdzaam toe hoe Engeland ten onder gaat tegen het Kroatië van Slaven Bilic (links op de voorgrond).
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.