McClaren krijgt respect en aanzien terug bij Derby County

Na een mislukte termijn als bondscoach van Engeland leek Steve McClaren voor eeuwig veroordeeld tot de rol van paria in de Britse voetbalwereld. Jarenlang werd de ex-trainer van FC Twente bespot, beschimpt en uitgelachen. In dienst van Derby County werkt hij echter razendsnel aan eerherstel.

McClaren krijgt respect en aanzien terug bij Derby County

McClaren werd vrijdag voor zijn goede werk bij Derby beloond met de benoeming tot manager van de maand december in het Championship. In de vorige maand behaalden The Rams onder de 52-jarige manager liefst negentien punten uit zeven wedstrijden.

'Ik ben heel blij met deze uitverkiezing, maar ik wil benadrukken dat ik hem in ontvangst neem namens de gehele staf en de spelersgroep. Een manager kan namelijk nooit in zijn eentje voor goede resultaten zorgen. Dit is een echte teamprestatie', aldus McClaren.

Schouderklopjes
Door de goede reeks is Derby een serieuze kandidaat voor promotie naar de Premier League. Dat straalt af op McClaren, die eindelijk weer voor vol wordt aangezien. De spot heeft plaatsgemaakt voor bewondering en in plaats van medelijden, krijgt hij schouderklopjes. Dat had zelfs McClaren, die na zijn rampzalige periode bij het Engelse elftal ook nog een ongelukkig huwelijk kende met Nottingham Forest, waarschijnlijk niet meer durven dromen.

McClaren streek eind september neer bij Derby, als opvolger van de ontslagen Nigel Clough. Onder hem was Derby ondanks de gigantische achterban verworden tot een grijze muis op het tweede niveau van Engeland, met achtereenvolgens een tiende, twaalfde, negentiende en veertiende plaats. McClaren moest met zijn ervaringen op het Europese continent bij FC Twente en VfL Wolfsbrug het kick and rush-voetbal van The Rams ombuigen naar een iets verzorgdere speelstijl. Dat lukte hem sneller dan verwacht, én met succes. Sinds zijn komst naar Derby verloor de club slechts twee van haar vijftien competitieduels met een vierde plaats op de ranglijst tot gevolg.

'We hebben een uitstekende periode achter de rug en doen daardoor nu mee om de promotieplaatsen', vervolgt McClaren. 'Het is nu zaak dat we onszelf scherp houden, zodat we zo lang als mogelijk in de race blijven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen