Chelsea neemt pas na rust afstand van Derby van McClaren

Chelsea heeft in de derde ronde van de strijd om de FA Cup geen fout gemaakt op bezoek bij Derby County. The Blues kenden na rust geen problemen met de opponent uit het Championship: 2-0.

In de eerste helft maakte Derby het Chelsea nog erg lastig. Manager Steve McClaren, die in 2009/10 als trainer kampioen van Nederland werd met FC Twente, liet zijn elftal onbevangen spelen en gaf tegelijkertijd weinig kansen weg. De grootste was nog voor de Braziliaan Ramires, die vlak voor rust de buitenkant van de paal raakte.

Een zeldzame treffer van John Obi Mikel (foto boven, in duel met Jeff Hendrick), die in acht seizoenen bij Chelsea slechts vier keer de netten vond, hielp de bezoekers in de 66ste minuut op het juiste spoor. Hij kopte een vrije trap van Willian overtuigend binnen. Vijf minuten later besliste Oscar de wedstrijd, door met een hard schot de 2-0 te maken.