VVV-Venlo verslaat Sparta, FC Dordrecht steviger aan kop

VVV-Venlo boekte thuis een nipte overwinning op Sparta Rotterdam, dat daardoor het winnende FC Eindhoven voorbij zag komen op de ranglijst. FC Dordrecht verstevigde zijn koppositie door een overwinning bij Almere City.

VVV-Venlo verslaat Sparta, FC Dordrecht steviger aan kop

VVV-Venlo – Sparta Rotterdam 1-0
Het dolende Sparta Rotterdam kreeg in de laatste wedstrijd van 2013 een nieuwe dreun te verwerken. VVV kwam na acht minuten op voorsprong via Leon de Kogel en kwam in het restant van de eerste helft nauwelijks in de problemen.

Na rust werd Sparta sterker, maar gescoord werd er niet. Mario Bilate claimde namens de bezoekers tevergeefs een strafschop en raakte bovendien de paal. Ook Johan Voskamp was kansrijk, maar zijn schot werd gered door Niki Mäenpää. Sparta zakt door de nederlaag naar de vierde plaats en heeft al acht punten achterstand op koploper FC Dordrecht. VVV staat vijfde met tien punten achterstand op Dordrecht.

Almere City – FC Dordrecht 0-2
Koploper FC Dordrecht leek de afgelopen weken de kluts kwijt, want het pakte uit zijn laatste drie duels slechts twee punten. Op bezoek in Almere herpakte de formatie van trainer Harry van den Ham zich echter knap.

Na een bloedeloze eerste helft bracht Javier Vet Dordt in de 47ste minuut op voorsprong met een inzet van dichtbij. Hoewel Almere nadien aanspraak maakte op de gelijkmaker, besliste Dordrecht het duel twintig minuten voor het einde via Marvin Peersman. Door de zege slaan De Schapenkoppen een gat van zes punten met nummer twee Willem II, dat zaterdag Excelsior ontvangt.

FC Oss – Jong PSV 1-2
Jong PSV zette de overwinning op Dordrecht van de vorige speelronde voort met een uitzege tegen FC Oss. Door doelpunten van Elvio van Overbeek en Peter van Ooijen sloegen de Eindhovenaren een gaatje met Oss, waardoor de aansluitingstreffer van Gieljan Tissingh een kwartier voor het einde geen consequenties had. Jong PSV stijgt daardoor naar plek zeven, terwijl Oss voorlaatste blijft.

FC Eindhoven – Telstar 3-1
FC Eindhoven verstevigde zijn plek in de kopgroep door een regelmatige overwinning op Telstar. Donny de Groot, Fries Deschilder en Soufiane Dadda troffen doel namens de thuisclub. Diangi Matusiwa deed wat terug voor de ploeg uit Velsen, die na de verliespartij zeventiende blijft staan. Eindhoven neemt de derde plaats over van Sparta.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen