Veldwijk verpest debuut Van der Laan op Sparta-bank

Lars Veldwijk bezorgde Excelsior in de slotfase een punt in de Rotterdamse derby tegen Sparta Rotterdam. Achilles '29 is na de afstraffing in eigen huis tegen FC Oss de nieuwe hekkensluiter.

Veldwijk verpest debuut Van der Laan op Sparta-bank

Sparta Rotterdam – Excelsior 1-1
Sparta Rotterdam is er niet in geslaagd de eerste wedstrijd onder het bewind van interim-trainer Arjan van der Laan te winnen. In de Rotterdamse derby tegen Excelsior bepaalde aanvaller Lars Veldwijk vlak voor tijd de eindstand op Het Kasteel.

Interim-trainer Arjan van der Laan stuurt zijn manschappen vanaf de zijlijn.
Interim-trainer Arjan van der Laan stuurt zijn manschappen vanaf de zijlijn.

Lange tijd leek Sparta, waar Adrie Bogers deze week werd ontslagen, af te stevenen op de overwinning. Na een kwartier opende Johan Voskamp met zijn twaalfde treffer van dit seizoen de score in Rotterdam. Sparta hield lang stand, maar na de rode kaart van Huseyin Dogan in de 76ste minuut bezorgde Veldwijk zijn ploeg in de slotfase alsnog een punt.

'Met iets meer geluk hadden wij kunnen winnen', laat interim-trainer Van der Laan weten na afloop. 'Er was niets aan de hand, maar als je een rode kaart krijg vereist dat een ander spelletje. Dat hebben wij niet goed gedaan. Ik vond de tweede gele kaart voor Huseyin nergens op slaan. Die rode kaart was iets te veel voor ons.'

Toch mag Sparta gezien de slotfase van de wedstrijd tevreden zijn met een punt. Na de 1-1 kreeg Veldwijk de kans op de winnende treffer. De aanvaller schoot hard naast, waardoor beide clubs een punt overhouden aan de derby. Sparta behoudt met 34 punten de vierde plaats in de Jupiler League. Excelsior is terug te vinden op de zevende plek.

Achilles '29 – FC Oss 1-4
FC Oss heeft in de degradatiewedstrijd een duidelijk statement afgegeven. Voorafgaand aan het duel was Oss de hekkensluiter, terwijl Achilles met een punt meer de voorlaatste plaats bezette in de Jupiler League. In Groesbeek maakte de ploeg van trainer Gert Aandewiel korte metten met Achilles '29. Namens de bezoekers waren Marko Maletic, Roel van de Sande, Jonathan Opoku en Guyon Philips de doelpuntenmakers. Door de ruime 4-1 overwinning geeft FC Oss de laatste plaats over aan Achilles '29.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen