Willem II wint in Volendam, Spartaan Langedijk goud waard

Willem II heeft geen fout gemaakt bij FC Volendam en zag concurrent FC Eindhoven wel een misstap begaan. Sparta Rotterdam profiteerde.

FC Volendam - Willem II 0-2
Nummer twee Willem II maakte geen fout op bezoek bij FC Volendam, dat na tien minuten de bezoekers het het initiatief zagen nemen. Via Bruno Andrade, Ruud Boymans, Ali Messaoud en Terell Ondaan stichtte Willem II veel gevaar, maar keer op keer faalden de Tilburgers in de afronding.

Na rust ging het beter voor de ploeg van trainer Jurgen Streppel, want in de 53ste minuut kopte Jordens Peters een voorzet van Ricardo Ippel binnen. Elf minuten later was de wedstrijd beslist toen Boymans na een scrimmage de voorsprong van Willem II verdubbelde.

Tot een slotoffensief van de thuisclub kwam het niet, waardoor de Brabanders voor de twaalfde keer dit seizoen wonnen en de druk houden op koploper FC Dordrecht.

Fortuna Sittard - FC Eindhoven 3-2
Voorafgaand aan de 21ste speelronde in de Jupiler League had FC Eindhoven net als Willem II 37 punten, maar de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong ging verrassend onderuit op bezoek bij Fortuna Sittard. Halverwege leidde de thuisclub met 2-0 door treffers van Ramon Voorn en Abdelaziz Khalouta, waarna Yoann de Boer twee minuten na rust de helpende hand toestak door zijn eigen doelman te verschalken en daarmee voor 2-1 te zorgen.

Josemar Makiavala maakte vroeg in de extra speeltijd gelijk, maar de bezoekers gaven het punt alsnog weg. Gevaro Nepomuceno zorgde alsnog voor de winst voor Fortuna Sittard, waardoor FC Eindhoven van de derde naar de vierde plaats zakt.

FC Oss - Sparta Rotterdam 1-5
Sparta Rotterdam profiteerde namelijk van de uitglijder van FC Eindhoven, want op bezoek bij FC Oss werd eenvoudig gewonnen. Al na 36 minuten stond het 0-3 in het Frans Heesen Stadion. De thuisclub kwam nog voor rust terug in de wedstrijd, maar Pieter Langedijk maakte in de slotfase zijn tweede en derde van de avond en bepaalde daarmee de eindstand op 1-5.

Willem II blijft door de overwinning tweede, met veertig punten uit 21 wedstrijden. Koploper FC Dordrecht heeft drie punten meer, maar een duel minder gespeeld. Sparta Rotterdam is nu derde met 38 punten, één meer dan nummer vier FC Eindhoven.