Vrouwen op kunstgras tijdens WK 2015 in Canada

Reacties

Het WK vrouwenvoetbal van volgend jaar in Canada wordt, ondanks de protesten van de voetbalsters, gespeeld op kunstgras. Dat heeft wereldvoetbalbond FIFA woensdagavond bekend gemaakt.

Vrouwen op kunstgras tijdens WK 2015 in Canada

'We spelen op kunstgras en er is geen plan B', aldus Tatjana Haenni, verantwoordelijk voor het vrouwenvoetbal bij de FIFA. En daar zijn de speelsters absoluut niet over te spreken.

Ruim veertig speelsters wilden de FIFA en de Canadese voetbalbond voor de rechter dagen, maar trokken zich terug. Zij vinden dat de ondergrond de kans op blessures verhoogt, maar vooral dat een WK op kunstgras discriminerend en illegaal is. En dat wil David Ginola in de toekomst veranderen. 'Er is nu sprake van discriminatie. We zijn in overleg om het gelijk te trekken. De vrouwen verdienen dezelfde aandacht als de mannen', zei Ginola deze week tegen de BBC.

Als het aan David Ginola ligt worden de WK's voor mannen en vrouwen in de toekomst afgewerkt in hetzelfde jaar én hetzelfde land. De voormalige aanvaller van Newcastle United en Tottenham Hotspur hoopt op het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond en gaat het mogelijk opnemen tegen Sepp Blatter.

Oranje
Het WK voor vrouwen begint op 6 juni 2015. Het Nederlands vrouwenelftal, dat zich voor het eerst in de geschiedenis plaatste voor een WK, zit in de groep met gastland Canada, China en Nieuw-Zeeland. Overigens speelde Oranje in de beslissende play-offs al op kunstgras. In het stadion van ADO Den Haag speelde Oranje op nepgras met 1-1 gelijk tegen Italië, terwijl de return in Verona met 2-1 werd gewonnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.