Ginola: 'Geen discriminatie, zelfde aandacht voor vrouwen'

Reacties

Als het aan David Ginola ligt worden de WK's voor mannen en vrouwen in de toekomst afgewerkt in hetzelfde jaar én hetzelfde land. Dat laat de rivaal van FIFA-voorzitter Sepp Blatter dinsdag weten.

Ginola: 'Geen discriminatie, zelfde aandacht voor vrouwen'

De Fransman hoopt dat de aandacht voor het vrouwenvoetbal in de toekomst verder toeneemt. 'Er is nu sprake van discriminatie. We zijn in overleg om het gelijk te trekken. De vrouwen verdienen dezelfde aandacht als de mannen', zegt Ginola in gesprek met de BBC.

'We zouden het Olympische model moeten omarmen: dat alle atleten in dezelfde periode in actie komen. Wij hebben plannen om het WK voor vrouwen direct na het WK voor mannen te organiseren. Ik ben benieuwd of die plannen haalbaar zijn', aldus Ginola. Brazilië was afgelopen jaar het decor van het WK voor mannen, terwijl Canada volgend jaar zomer de mondiale eindronde organiseert voor de vrouwen.

De voormalige aanvaller van Newcastle United en Tottenham Hotspur hoopt op het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond. Met steun van bookmaker Paddy Power en de organisatie Change FIFA hoopt Ginola het te mogen opnemen tegen Blatter, die voor zijn vijfde termijn als FIFA-voorzitter gaat. Dan moet hij vóór 29 januari wel aantonen dat hij de steun heeft van minimaal vijf nationale voetbalbonden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.