UEFA wijst EK voor vrouwen in 2017 toe aan Nederland

Reacties

In 2017 vindt het Europees kampioenschap voor vrouwen plaats in Nederland. De KNVB had niet veel nodig om de UEFA te overtuigen.

UEFA wijst EK voor vrouwen in 2017 toe aan Nederland

'Het is een prachtig vooruitzicht dat ons elftal straks in eigen land schittert op het EK', zegt KNVB-directeur Bert van Oostveen, die door het bondsbestuur tot toernooidirecteur is benoemd. 'De organisatie van het EK 2017 onderstreept onze ambitie met het vrouwenvoetbal. Door de kwalificatie voor het WK 2015 en het EK 2017 in eigen land gaat het Nederlandse vrouwenvoetbal mooie jaren tegemoet.'

De keuze van de UEFA is niet verrassend, aangezien Nederland zich als enige land officieel kandidaat had gesteld voor de organisatie van het toernooi, dat in 2013 werd gehouden in Zweden. De Oranje-vrouwen overleefden toen - bij hun tweede deelname aan het EK - de groepsfase niet.

De KNVB hield al rekening met deze toewijzing, maar hield bij monde van voorzitter Michael van Praag een slag om de arm. 'De kans is wel erg groot dat wij het toernooi krijgen, maar je weet het nooit', zei hij na de ontvangst van de Leeuwinnen, die zich ten koste van Italië voor het eerst hadden geplaatst voor een WK.

Onder andere de Grolsch Veste dient als stadion tijdens het EK. In het onderkomen van FC Twente worden zowel de halve finales als de finale afgewerkt. Breda, Deventer, Rotterdam (Het Kasteel van Sparta), Tilburg, Doetinchem en Utrecht zijn de andere speelsteden.

Voor Het Kasteel brengt dat wel een extra gevolg met zich mee: de pas aangelegde kunstgrasmat moet er over drie jaar uit. 'De UEFA eist dat het toernooi op natuurgras wordt gespeeld. Dat betekent dat het huidige kunstgras op Het Kasteel dan weg moet', aldus Van Oostveen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.