Leeuwinnen in euforie over plaatsing: 'Dit was onze droom'

Reacties

Door de return tegen Italië te winnen, plaatsten de Oranje-vrouwen zich donderdag voor het eerst in de geschiedenis voor het WK. Het leidde tot euforie bij trainers én speelsters. 'Dit betekent alles voor ons, voetbal is ons leven.'

Leeuwinnen in euforie over plaatsing: 'Dit was onze droom'

Na de 1-1 van vorige week in Den Haag, was een overwinning in het Italiaanse Verona (1-2) voldoende voor een unicum: nog nooit gingen de Nederlandse voetbalsters naar het WK. Heldin aan Oranje-zijde was Vivianne Miedema, in het heenduel ook al trefzeker, met twee treffers.

'Dit was onze droom', begon de achttienjarige speelster van Bayern München, die nu achttien goals in achttien interlands heeft gemaakt, tegenover Voetbal International. 'Twee doelpunten waren genoeg. Die tweede (Miedema sleepte de bal bij 0-2 fraai langs de Italiaanse goalie, red.) zat er lekker in: ik wist dat zij snel ging liggen. Geweldig dit', jubelde de absolute vedette.

Ook bondscoach Roger Reijners was door het dolle heen. 'Geweldig, op naar het WK!' Hij zag dat het na een eigen goal van Stefanie van der Gragt (1-2) nog even penibel werd. 'Maar echt uitgespeelde kansen hebben ze niet gehad. Waar we op het WK staan?', blikte hij vast vooruit op het toernooi in 2015 in Canada. 'Er zit veel rek in deze groep', sloot hij hoopvol af.

Ook de 24-jarige Mandy van den Berg kon het bijna niet geloven. 'Dit betekent álles voor ons, voetbal is ons leven', verzekerde ze. 'Geweldig dat we de manier van voetballen die we onder deze technische staf hebben ingezet, konden doorzetten.' Waarna het tijd was voor feest. 'We hebben de trainers al onder de douche gegooid, nu gaan we de stad in. Verona is gewaarschuwd!'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.