Vraagtekens Van Bronckhorst bij houding 'bepaalde' spelers

Tijdens de rust van het oefenduel met Rijnburgse Boys heeft Giovanni van Bronckhorst zich laten gelden. De Feyenoord-trainer was niet te spreken over de instelling.

De basisploeg van Feyenoord stelde in Rijnsburg teleur, hetgeen tot uitdrukking kwam in de 1-0 achterstand die tot de 57ste minuut op het scorebord bleef staan. 'Als je een eerste helft speelt zoals wij vandaag hebben gedaan, kan je nooit helemaal tevreden zijn over de wedstrijd', zei van Bronckhorst op de Feyenoord-website.

'Ik was niet blij met de houding waarmee bepaalde spelers in het veld stonden en dat heb ik in de rust ook verteld. Ook tegen een amateurclub moet je honderd procent kunnen geven, anders kom je in de problemen.'

Na rust, met elf nieuwe spelers, stelde Feyenoord orde op zaken. 'De tweede helft was de instelling van het team een stuk beter, het baltempo hoger en hebben we de stand kunnen ombuigen', aldus de Feyenoord-trainer na de 1-5 overwinning.

Ook over de keepersstrijd was Van Bronckhorst duidelijk. 'Brad Jones is nog niet in actie gekomen vandaag, maar ik ben blij dat hij erbij is gekomen. Na de blessure van Kenneth Vermeer hebben we nu weer drie volwaardige keepers. Brad is een speler met veel ervaring die de Eredivisie kent. Hij kan bij ons de concurrentie aangaan. De keepers mogen zelf bewijzen wie er uiteindelijk onder de lat hoort te staan.'