Vraagprijs Ajax dreigt Lukoki naar buitenland te drijven

Reacties

Jody Lukoki vertoont zijn kunsten vanaf volgend seizoen waarschijnlijk in het buitenland. Ajax wil de rechtsbuiten verkopen, maar voor clubs uit de Eredivisie is het sprintwonder te duur.

Vraagprijs Ajax dreigt Lukoki naar buitenland te drijven

'Ajax verlangt een transfersom en dat is een bedrag dat voor clubs uit de Eredivisie niet valt op te hoesten. De kans dat Jody naar het buitenland verkast is dus - helaas - heel aannemelijk', licht Lukoki’s zaakwaarnemer Chiel Dekker toe aan Voetbal International.

Lukoki hield rekening met het slechte nieuws van Ajax. Dekker: 'Het is een teleurstelling, maar het zat eraan te komen. Frank de Boer heeft al een paar keer door laten sijpelen dat hij een nieuwe rechtsbuiten wil hebben. Daardoor was het al duidelijk hoe de zaken ervoor stonden voor Jody.'

Op dit moment speelt Lukoki op huurbasis bij SC Cambuur, waar hij in 32 competitieduels twee keer trefzeker was. De 21-jarige aanvaller debuteerde in het seizoen 2010/11 voor Ajax en kwam in totaal tot 24 Eredivisie-wedstrijden namens de Amsterdammers. Hij heeft nog een contract ot 2015 in de hoofdstad. (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.