Keizer verwacht geen leegloop bij SC Cambuur

Reacties

Marcel Keizer, de nieuwe technisch manager van SC Cambuur, kan zijn borst natmaken voor bijzonder drukke zomermaanden. Er wordt flink getrokken aan bepalende spelers van de Leeuwarders en een handvol belangrijke huurlingen staat op punt van vertrekken. De scheidend trainer van SC Telstar ziet geen reden voor paniek.

Keizer verwacht geen leegloop bij SC Cambuur

Marcel Ritzmaier, Elvis Manu, Jodi Lukoki (terug naar respectievelijk PSV, Feyenoord en Ajax) verdwijnen sowieso uit Leeuwarden. Ramon Leeuwin valt ook niet te behouden, terwijl er serieuze belangstelling is voor Martijn van der Laan. Het is de schaduwzijde van het topseizoen dat Cambuur draait. Met duels met Feyenoord (uit) en ADO Den Haag (thuis) is een eindklassering in het linkerrijtje nog altijd een reëel scenario, een prestatie die de club nooit eerder leverde.

'Het gaat een drukke zomer worden', beaamt Keizer in gesprek met Voetbal International. 'De belangstelling is vanwege de onverwacht goede prestaties logisch. We willen volgend seizoen niet helemaal opnieuw beginnen, dus dat houdt in dat we misschien een of twee spelers laten gaan, maar niet een half elftal. Dan komen we ook niet verder.'

Groot voordeel voor Cambuur is dat, los van de huurlingen, alle basisspelers een doorlopend contract hebben. 'We hebben de touwtjes dus in handen', weet Keizer, die tussen 1989 en 1998 als speler in Leeuwarden actief was. 'Als we spelers laten gaan, brengt dat geld in het laatje dat we voor een deel weer in onze selectie kunnen investeren.'

Niet alle potentiële inkomsten kunnen worden uitgegeven. Het houdt in dat Keizer, bijgestaan door algemeen directeur Gerald van den Belt, creatief moet zijn. 'In mijn twee seizoenen bij Telstar heb ik ontzettend veel wedstrijden in de Eerste Divisie gezien. Er loopt op dat niveau nog genoeg talent rond dat de stap omhoog kan maken. Het lastige eraan is dat het van tevoren soms moeilijk is om in te schatten welke speler het haalt, en welke toch tekortkomt. Dat wordt de uitdaging.' (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.