Absentie Brands tegen Willem II krijgt staartje

Reacties

Dat Kevin Brands maandag niet in actie komt namens SC Telstar tegen zijn eigenlijke broodheer Willem II krijgt mogelijk een staartje. Telstar-trainer Marcel Keizer liet zich voor het duel ontvallen dat Brands ontbreekt vanwege een afspraak met de Tilburgers.

Absentie Brands tegen Willem II krijgt staartje

Brands speelt sinds januari op huurbasis bij Telstar. De clubs spraken bij het sluiten van de deal af dat de aanvaller, die de eerste seizoenshelft op huurbasis bij SC Cambuur speelde, niet tegen Willem II mag spelen.

Die afspraak is in strijd met de reglementen van de KNVB, waarin staat dat dergelijke afspraken bij het aangaan van huurcontracten niet gemaakt mogen worden. De bond gaat de situatie dan ook onder de loep nemen. Dinsdag worden de uitspraken al aan de aanklager betaald voetbal voorgelegd. Ook FC Dordrecht zal in een brief aan de bond om opheldering vragen.

Keizer lijkt met zijn uitspraken zijn mond voorbij te hebben gepraat, omdat Brands op het wedstrijdformulier onder het kopje 'geblesseerden' staat vermeld. In de afgelopen twee competitieduels was Brands liefst vier keer trefzeker. (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.