'Bij Cambuur leert een talent meer dan bij Jong PSV'

Reacties

SC Cambuur wil de vruchten plukken van de succesvolle huurperiodes van Elvis Manu (Feyenoord) en Marcel Ritzmaier (PSV) in Leeuwarden. 'Als topclubs zien dat hun spelers zich bij ons goed ontwikkelen, zullen ze hun talenten in de toekomst misschien vaker bij ons willen stallen', aldus trainer Dwight Lodeweges.

'Bij Cambuur leert een talent meer dan bij Jong PSV'

Lodeweges kan dit seizoen beschikken over drie huurlingen. Behalve Manu en Ritzmaier (samen op de foto) vertoont ook Jody Lukoki (Ajax) zijn kunsten op uitleenbasis in de Friese hoofdstad. Manu en Ritzmaier ontwikkelen zich in Leeuwarden zó goed, dat Feyenoord en PSV al hun vertrouwen in de spelers hebben uitgesproken voor volgend seizoen.

'Dat is natuurlijk een prachtig compliment. Niet alleen voor mij, maar voor de hele club', aldus Lodeweges tegen Voetbal International. 'Clubs zien dat hun talenten bij ons tot bloei komen en het zou mooi zijn als dat voor hen aanleiding is in de toekomst vaker spelers bij ons te stallen. Het kan de drempel in elk geval een stuk lager maken.'

'Grote clubs verhuren hun spelers natuurlijk liever aan een club die hun soort voetbal speelt en geen hotseknots-begonia-voetbal. Bovendien kan een jong talent bij ons in de Eredivisie veel meer leren dan bij pakweg Jong Ajax of Jong PSV', vervolgt Lodeweges, die het vrijdagavond met Cambuur vanaf 20.00 uur thuis opneemt tegen RKC Waalwijk. (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.