Voorselectie illustreert hoop op vervroegde rentree Suarez

Reacties

Bondscoach Oscar Tabárez heeft Luis Suarez opgenomen in de voorselectie van Uruguay voor de oefenduels in het Midden-Oosten. Ondanks zijn schorsing is er hoop op een vervroegde rentree.

Voorselectie illustreert hoop op vervroegde rentree Suarez

Suarez is voor acht interlands geschorst naar aanleiding van het bijtincident op het WK, waarbij de aanvaller zijn tanden zette in de linkerschouder van zijn Italiaanse tegenstander Giorgio Chiellini.

De Uruguayaanse bond heeft de hoop allerminst opgegeven dat Suarez op 10 oktober tegen Saudi-Arabië of drie dagen later tegen Oman binnen de lijnen kan komen. Inmiddels is bij het Internationaal Sporttribunaal (CAS) een verzoek ingediend om de motivering van de laatste uitspraak te krijgen.

Daarmee moet zekerheid worden verkregen of een eventueel optreden van Suarez tegen Saudi-Arabië of Oman in strijd is met de straf, zoals het CAS die heeft uitgesproken. Die hoopt de Uruguayaanse bond te krijgen voordat coach Tabárez zijn definitieve selectie voor de trip naar het Midden-Oosten bekendmaakt.

De hoop is gegroeid omdat Suarez deze week binnen de lijnen kwam voor Barcelona. De voormalige Ajacied scoorde woensdag twee keer tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Indonesië Onder-19.

De Catalaanse club omzeilde de schorsing van Suarez door middel van een handigheidje. Doordat de wedstrijd (6-0 zege voor Barcelona) geen officieel karakter had, was de Uruguyaan speelgerechtigd. De oefeninterlands van Uruguay zijn echter wel aangemeld bij de FIFA.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.