Suarez twee keer trefzeker in oefenduel Barça B

Reacties

Tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Indonesië Onder-19 heeft Luis Suarez zijn eerste doelpunten namens Barcelona gemaakt. Ook Thomas Vermaelen was voor het eerst trefzeker voor Barça.

Suarez twee keer trefzeker in oefenduel Barça B

De Catalaanse club omzeilde de schorsing van Suarez door middel van een handigheidje. Doordat de wedstrijd - die in een 6-0 zege voor Barcelona eindigde - geen officieel karakter had, was de Uruguyaan speelgerechtigd. Vanwege zijn beet in de schouder van Giorgio Chiellini tijdens het WK is Suarez nog tot eind oktober geschorst voor alle officiële wedstrijden.

De Uruguayaan mag op 25 oktober voor het eerst meedoen in de hoofdmacht, die het dan opneemt tegen Real Madrid. Suarez speelde tot dusver pas één wedstrijd namens Barcelona, namelijk in het officieuze duel om de Joan Gamper Cup met Léon van 18 augustus (6-0 winst). Toen kwam hij nog niet tot scoren.

Ondanks het bijtincident op het WK, waardoor hij voor vier maanden geschorst werd, zag Barcelona deze zomer geen reden de jacht op Suarez te staken. De Uruguayaan stond al maandenlang boven aan het verlanglijstje van de Catalanen en er werd uiteindelijk kosten noch moeite gespaard om de ex-Ajacied binnen te halen.

Suarez werd vervolgens weggekocht bij Liverpool voor 81,25 miljoen euro, een record voor de zomer van 2014. In het verleden werd er alleen voor Gareth Bale en Cristiano Ronaldo meer betaald dan voor de Uruguayaan.

'Goede wedstrijd met Barcelona B! Ik ben de technische staf dankbaar voor deze kans. Nu de jongens aanmoedigen!'
'Goede wedstrijd met Barcelona B! Ik ben de technische staf dankbaar voor deze kans. Nu de jongens aanmoedigen!'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.