Suarez: 'Ik voel me weer een voetballer'

Reacties

'Ik kon niet wachten om weer te beginnen', zei Luis Suarez na zijn eerste training bij Barcelona. De Uruguayaan mocht de laatste weken nog niet meetrainen met zijn nieuwe ploeggenoten wegens een schorsing die hem was opgelegd, maar na de uitspraak van het CAS mocht hij vrijdag zijn eerste oefeningen op het veld afwerken.

Suarez: 'Ik voel me weer een voetballer'

'Ik ben er erg blij mee dat ik me weer als een voetballer kan voelen', jubelde Suarez voor de camera van Barça TV. 'Ik moet nog steeds boeten voor een fout die ik heb begaan en waar ik mijn excuses al voor heb aangeboden, maar dat moet ik allemaal achter me laten. Ik denk alleen nog aan de toekomst bij Barcelona, de club waar ik altijd van heb gedroomd.'

Sensatie
Het trainingsveld en ook de voetbalstadions waren aanvankelijk verboden terrein voor Suarez naar aanleiding van zijn FIFA-straf voor het bijten van de Italiaan Giorginio Chielini tijdens het WK. De uitspraak van het Internationaal Sporttribunaal (CAS) heeft de sanctie donderdag iets verlicht, zodat hij ondanks zijn gehandhaafde schorsing voor vier maanden, wel mag trainen.

In het weekend van 25 en 26 oktober is de Uruguayaan pas inzetbaar voor trainer Luis Enrique. Het toeval wil dat juist dat weekend de eerste Clásico van dit seizoen op het programma staat. Barcelona ontvangt dan de aartsrivaal Real Madrid. 'Nu moet ik alleen nog wachten op het moment dat ik weer mag spelen, zodat ik de sensatie van het spelen in het stadion Camp Nou mee kan maken', nam hij alvast een voorschot op zijn debuut.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.