Suarez voor het eerst sinds WK weer in de schijnwerpers

Reacties

Luis Suarez heeft maandagavond zijn officieuze debuut voor Barcelona gemaakt. De Uruguayaanse aanvaller kwam na 76 minuten in het veld voor Rafinha tijdens de wedstrijd om de Trofeu Joan Gamper tegen het Mexicaanse León.

Suarez voor het eerst sinds WK weer in de schijnwerpers

Suarez werd voorafgaand aan het oefenduel in Camp Nou voorgesteld aan de massaal toegestroomde fans. Onder luid applaus van de Barcelona-aanhang betrad de van Liverpool overgekomen ex-Ajacied het veld. Vrijdag maakte de veelbesproken spits voor het eerst zijn opwachting op het trainingsveld van Barça.

Dat Suarez maandagavond alweer in de schijnwerpers trad, was te danken aan de uitspraak die het CAS onlangs deed. Aanvankelijk leek de Catalaanse club maanden te moeten wachten op het debuut van Suarez. Op het WK beet hij Giorgio Chiellini in zijn schouder en daarvoor werd de Uruguyaan voor vier maanden uitgesloten van alle voetbalgerelateerde activiteiten.

In hoger beroep bij sporttribunaal CAS bleef zijn schorsing voor officiële wedstrijden staan, maar kreeg Suarez wel de mogelijkheid terug te keren op het trainingsveld en dus ook in een oefenduel. Voordat hij ook zijn officiële debuut maakt, moet trainer Luis Enrique wachten tot het weekend van 25 en 26 oktober, als de Clásico tegen Real Madrid op het programma staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.