Luis Enrique kondigt debuut Suarez voor Barcelona aan

Reacties

Luis Suarez gaat maandagavond (20.30 uur) zijn eerste speelminuten maken in het shirt van Barcelona. Dat heeft trainer Luis Enrique aangekondigd op een persconferentie. Barcelona speelt dan een oefenwedstrijd tegen het Mexicaanse Léon.

Luis Enrique kondigt debuut Suarez voor Barcelona aan

Aanvankelijk leek de Catalaanse club maanden te moeten wachten op het debuut van Suarez. Op het WK beet hij Giorgi Chiellini in zijn schouder en daarvoor werd de Uruguyaan aanvankelijk voor vier maanden uitgesloten van alle voetbalgerelateerde activiteiten. Hierdoor mocht Suarez ook niet trainen of spelen in oefenduels. In hoger beroep bij sporttribunaal CAS bleef zijn schorsing voor officiële wedstrijden staan, maar kreeg Suarez wel de mogelijkheid terug te keren op het trainingsveld.

'Suarez gaat morgen wat minuten meepakken', verklapte Enrique in zijn perspraatje. 'Op de training heeft hij al laten zien dat hij bijzonder getalenteerd is. Het lijkt erop dat hij de speler is die wij nodig hebben. Zijn schorsing beïnvloedt ons niet. We weten wanneer hij terugkomt (zondag 26 oktober tegen Real Madrid, red.) en de groep is klaar om dat op te vangen.'

De nieuwe coach van Barcelona, die vorig jaar nog voor Celta de Vigo werkte, zei ook dat zijn club nog niet klaar is op de transfermarkt. Met Suarez, Jérémy Mathieu, Ivan Rakitic, Marc-André ter Stegen, Thomas Vermaelen en Claudio Bravo kwamen al zes aanwinsten naar Camp Nou.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.