Neymar staat voor rentree bij debuut Suarez

Reacties

De medische staf van Barcelona heeft Neymar fit verklaard voor het oefenduel om de TrofeoJoan Gamper. De Braziliaan is hersteld van de gebroken rugwervel die hij tijdens het WK in eigen land opliep.

Neymar staat voor rentree bij debuut Suarez

De Braziliaanse aanvaller kreeg vanuit de club groen licht om maandagavond al weer wat minuten te maken. Trainer Luis Enrique heeft dus voor het eerst de beschikking over de 22-jarige aanvaller.

Neymar liep de blessure op in de kwartfinale van het WK. De Colombiaan Juan Camilo Zúñiga plantte zijn knie in de rug van de Braziliaanse sterspeler, waarna hij een rugwervel brak en de rest van het toernooi in eigen land aan zich voorbij moest laten gaan.

Ook Xavi doorstond de medische keuring voorafgaand aan het oefenduel en is weer inzetbaar voor de Catalanen. Zomeraankopen Thomas Vermaelen en Marc-André ter Stegen zijn nog herstellende van een blessure.

Suarez
Luis Enrique kondigde in een eerder stadium al aan dat Luis Suarez sowieso minuten zal gaan maken in de strijd om de Trofeo Joan Gamper, waarin het Mexicaanse Léon de tegenstander is. 'Op de training heeft hij al laten zien dat hij bijzonder getalenteerd is', liet de oefenmeester weten tijdens het perspraatje.

Aanvankelijk leek de Catalaanse club maanden te moeten wachten op het debuut van Suarez. Op het WK beet hij Giorgio Chiellini in zijn schouder en daarvoor werd de Uruguyaan voor vier maanden uitgesloten van alle voetbalgerelateerde activiteiten. In hoger beroep bij sporttribunaal CAS bleef zijn schorsing voor officiële wedstrijden staan, maar kreeg Suarez wel de mogelijkheid terug te keren op het trainingsveld en dus ook in een oefenduel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.