Voorlopig geen nieuwe voorzitter voor CONCACAF

Reacties

De CONCACAF, de voetbalbond voor de Caraïben, Midden- en Noord-Amerika, stelt voorlopig geen nieuwe voorzitter aan. Secretaris-generaal Ted Howard neemt voorlopig de beslissingen in overleg met de zeven bestuursleden.

Voorlopig geen nieuwe voorzitter voor CONCACAF

Vorige week werd CONCACAF-voorzitter Alfredo Hawit (foto) uit Honduras opgepakt in Zürich. Hij wordt verdacht van fraude en omkoping. Een half jaar daarvoor werd zijn voorganger Jeffrey Webb eveneens in de Zwitserse stad gearresteerd, terwijl Jack Warner ook een oud-voorzitter is. Ook hij is een verdachte in de grootschalige omkoopaffaire binnen de wereldvoetbalbond (FIFA).

Daarop besloot de CONCACAF om pas op 12 mei een nieuwe voorzitter te kiezen. 'In het licht van de recente ontwikkelingen is het cruciaal dat de volgende voorzitter van de CONCACAF democratisch wordt gekozen door de leden', luidt de verklaring van het bestuur. 'Met deze tijdelijke structuur van leidinggeven, zorgt de CONCACAF ervoor dat geïnteresseerde kandidaten voldoende tijd hebben zich voor te bereiden op de verkiezing. De federatie gaat ondertussen verder met het doorvoeren van sterke hervormingen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.