Nieuwe arrestatiegolf in FIFA-schandaal

Reacties

Opnieuw zijn enkele officials van de FIFA gearresteerd door Zwitserse en Amerikaanse autoriteiten. De arrestaties hebben betrekking op verdenking van corruptie.

Nieuwe arrestatiegolf in FIFA-schandaal

Volgens The New York Times zijn in totaal meer dan een dozijn officials aangehouden. Enkele van die arrestaties vonden plaats in hetzelfde luxehotel waar in mei de eerste FIFA-officials werden gearresteerd, het Baur au Lac in Zürich. De aanklachten zijn het witwassen van geld en het plegen van fraude.

Namen van alle arrestanten weet de Amerikaanse krant nog niet te noemen, maar het gaat in elk geval om de Hondurees Alfredo Hawit. Hij is voorzitter van de CONCACAF, de voetbalbond van Noord- en Midden-Amerika en het Caraïbische gebied. Ook is hij vice-voorzitter van de FIFA. Ook zou Juan Ángel Napout, president van de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie CONMEBOL, tot de arrestanten behoren. De overige arrestanten zouden ook vooral uitkomstig zijn uit Zuid- en Midden-Amerika.

De geschorste FIFA-voorzitter Sepp Blatter is volgens The New York Times niet opgepakt. De bobo's waren in Zürich bijeen om te discussiëren over hervormingen binnen het voetbal en de FIFA. De wereldvoetbalbond heeft in een eerste reactie laten weten volledige medewerking te verlenen na de arrestaties in Zürich.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.