Vitesse niet akkoord met schikkingsvoorstel Havenaar

Vitesse gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB om Mike Havenaar te schorsen voor vier wedstrijden. De tuchtcommissie moet zich nu over de zaak buigen.

Vitesse niet akkoord met schikkingsvoorstel Havenaar

Halverwege de eerste helft zaterdag tijdens PSV - Vitesse, bij een 0-0-stand, zette de Japanse international zijn rechtervoet op het standbeen van Stijn Schaars. De middenvelder moest na die charge geblesseerd het veld verlaten en is als gevolg van de kwetsuur zes weken uitgeschakeld. Scheidsrechter Bas Nijhuis had het moment gemist, maar gaf na afloop toe dat hij Havenaar de rode kaart had moeten tonen.

Volgens Havenaar ging het om een ongeluk en heeft hij daarom meteen zijn excuses aangeboden aan de PSV'er. De spits maakte in het vervolg van de wedstrijd, die voor Vitesse met 6-2 gewonnen werd, de belangrijke 2-1. Een eventuele schorsing zou trainer Peter Bosz slecht uitkomen, aangezien Havenaar de enige diepe spits in de selectie is.

Schaars zelf gaf overigens aan dat Havenaar wat hem betreft niet geschorst hoeft te worden. 'Ik ben niet boos op die jongen en voor mij hoeft hij ook niet achteraf geschorst te worden, maar hiertegen moet wel tijdens de wedstrijd worden opgetreden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen