Aanklager start vooronderzoek naar 'ongelukje' Havenaar

Mike Havenaar van Vitesse moet vrezen voor een schorsing. De aanklager van de KNVB start een vooronderzoek naar zijn charge ten opzichte van PSV'er Stijn Schaars in het onderlinge duel van zaterdagavond.

Aanklager start vooronderzoek naar 'ongelukje' Havenaar

In de eerste helft van de wedstrijd, die Vitesse met 6-2 won, ging Havenaar op het onderbeen van Schaars staan. Arbiter Bas Nijhuis was het incident ontgaan, maar gaf na afloop van het duel aan dat hij Havenaar de rode kaart had moeten tonen.

Havenaar en Vitesse hebben tot dinsdagmiddag 12.00 om een verklaring in te dienen. Naar aanleiding daarvan bepaalt de aanklager of hij de Japanse aanvaller een schikkingsvoorstel voor een schorsing doet. Havenaar bood direct na de wedstrijd zijn excuses aan voor de actie. De frontman bezwoer dat hij niet opzettelijk op het been van Schaars was gaan staan. 'Het ging per ongeluk', stelde hij.

Voor Vitesse zou het wegvallen van Havenaar bijzonder slecht uitkomen, want hij is na het vertrek van Jonathan Reis de enige overgebleven spits in de selectie van trainer Peter Bosz. Reis liet onlangs zijn contract bij de Arnhemse club ontbinden.

Suk
Middenvelder Joey Suk van NAC Breda kreeg van de aanklager een schikkingsvoorstel van twee duels schorsing (plus een voorwaardelijk) naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Ajax. Hij kreeg in De Arena rood vanwege een overtreding op Viktor Fischer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen