Nijhuis baalt: 'Overduidelijke rode kaart voor Havenaar'

Vitesse-spits Mike Havenaar had voor zijn charge ten opzichte van Stijn Schaars van PSV de rode kaart moeten krijgen. Dat stelde arbiter Bas Nijhuis na afloop van de door de Arnhemmers met 6-2 gewonnen wedstrijd.

Nijhuis baalt: 'Overduidelijke rode kaart voor Havenaar'

Havenaar (foto) trapte in de eerste helft hard op het onderbeen van Schaars, die geblesseerd raakte en zich daardoor later in de wedstrijd moest laten vervangen. De overtreding was Nijhuis en zijn assistenten ontgaan. 'Dit is een overduidelijke rode kaart', erkende de arbiter tegenover de NOS.

'We hebben dit tijdens de wedstrijd niet zo beoordeeld. Ik baal hier wel van, want hij zet z'n been vol op het onderbeen van Schaars. Dit is een gemiste rode kaart', vervolgde de scheidsrechter. Havenaar nam later in de wedstrijd een prominente rol op zich door de tweede treffer van Vitesse voor zijn rekening te nemen.

Nijhuis stelt dat Havenaar rekening moet houden met een schorsing op basis van camerabeelden. 'Ik heb deze situatie niet beoordeeld, dus de aanklager kan aan het werk.' De spits zelf excuseerde zich aan Schaars. 'Dat heb ik gedaan omdat het een ongeluk was', vertelde Havenaar. 'Dit was niet mijn bedoeling. Ik hoop dat zijn blessure niet ernstig is.'

Bosz
Een eventuele schorsing van Havenaar zou voor trainer Peter Bosz van de koploper bijzonder slecht uitkomen. Door het recente vertrek van Jonathan Reis, wiens contract werd ontbonden, is Havenaar de enige diepe spits in zijn spelersgroep. Bosz reageerde na afloop van de wedstrijd uitsluitend op het uitstekende resultaat voor zijn ploeg.

'Deze uitslag is misschien wat geflatteerd, want in de eerste helft vond ik ons niet goed. In de tweede helft hebben we het beter opgepakt en laten zien dat we heel goed kunnen voetballen', aldus de oefenmeester. 'Het vertrouwen bij ons is nu aanwezig en dat zal bij een nederlaag niet verdwijnen, want we zijn aan een goede reeks bezig.' Of zijn ploeg gezien moet worden als serieuze titelkandidaat, wilde Bosz niet zeggen. 'Daar probeer ik omheen te praten', sloot hij tegen FOX Sports af met een knipoog.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen