'Havenaar hoeft wat mij betreft niet geschorst te worden'

Stijn Schaars is zo'n zes weken uit de roulatie na een overtreding van Mike Havenaar, maar de middenvelder van PSV hoopt niet dat de dader een lange schorsing krijgt. Schaars heeft het de Vitesse-spits inmiddels vergeven.

'Havenaar hoeft wat mij betreft niet geschorst te worden'

'Ik ben niet boos op die jongen en voor mij hoeft hij ook niet achteraf geschorst te worden, maar hiertegen moet wel tijdens de wedstrijd worden opgetreden', aldus Schaars tegenover De Telegraaf. Eerder bood Havenaar zijn excuses al aan. 'Dat heb ik gedaan omdat het een ongeluk was', vertelde Havenaar. 'Dit was niet mijn bedoeling. Ik hoop dat zijn blessure niet ernstig is.'

Vanwege een haarscheurtje aan de onderzijde van zijn rechterkuitbeen is Schaars echter zo'n anderhalve maand niet inzetbaar voor PSV, maar Vitesse dreigt ook Havenaar - de enige echte spits in de selectie - voorlopig te moeten missen. De aanklager betaald voetbal van de KNVB startte maandag namelijk een vooronderzoek naar de overtreding van de Japanner.

Havenaar trapte zaterdag tijdens de eerste helft van het bezoek aan PSV (2-6) hard op het onderbeen van Schaars, die geblesseerd raakte en zich daardoor later in de wedstrijd moest laten vervangen. De overtreding was scheidsrechter Bas Nijhuis en zijn assistenten ontgaan. 'Dit was een overduidelijke rode kaart', erkende de arbiter later na het zien van de beelden tegenover de NOS.

'We hebben dit tijdens de wedstrijd niet zo beoordeeld. Ik baal hier wel van, want hij zet z'n been vol op het onderbeen van Schaars. Dit is een gemiste rode kaart.' Havenaar nam later in de wedstrijd een prominente rol op zich door de tweede treffer van Vitesse voor zijn rekening te nemen. Nijhuis stelt dat Havenaar rekening moet houden met een schorsing op basis van camerabeelden. 'Ik heb deze situatie niet beoordeeld, dus de aanklager kan aan het werk.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen