Enkelbreuk blijft Schaars bespaard, MRI-scan volgt nog

De enkelblessure die PSV'er Stijn Schaars zaterdag opliep tijdens het duel met Vitesse lijkt mee te vallen. Maandagmiddag wordt het enkelgewricht van de middenvelder nader onderzocht.

Maandagochtend werden er röntgenfoto's van Schaars' enkel gemaakt en op die foto's was geen breuk zichtbaar. Aangezien het gewricht nog flink gezwollen is kan er pas vanmiddag een MRI-scan gemaakt worden, waarop zichtbaar wordt of er schade aan de enkelbanden is.

Schaars moest zich tegen Vitesse vlak voor rust laten vervangen nadat hij een harde schop had gekregen van aanvaller Mike Havenaar van de Arnhemmers. Het uitvallen van Schaars had dramatische gevolgen voor PSV, dat Vitesse eerst op een 1-2 voorsprong zag komen dankzij de niet bestrafte Havenaar en in de tweede helft verder uit zag lopen naar een 6-2 overwinning.