Vitesse neemt afstand van Financial Fair Play-perikelen

Reacties

Vitesse heeft over het boekjaar 2014/15 een nettoverlies van 10,7 miljoen euro geleden. Toch zijn de Arnhemmers positief gestemd. De bedrijfslasten namen af, de netto-omzet steeg én de Arnhemmers hoeven mede dankzij de transfer van Marko Vejinovic voorlopig geen maatregelen te vrezen in verband met het Financial Fair Play.

Vitesse neemt afstand van Financial Fair Play-perikelen

De Arnhemmers zagen de omzet stijgen van 12,6 naar 13,9 miljoen euro, terwijl de bedrijfslasten met 3,1 miljoen euro daalden van 31,4 naar 28,3 miljoen euro. Het nettoresultaat was met 10,7 miljoen euro negatief vele malen slechter dan een seizoen eerder (4,5 miljoen euro). De resultaten werden toen nog enigszins verbloemd door de transfer van Marco van Ginkel (Chelsea) en Wilfried Bony (Swansea City).

Algemeen directeur Joost de Wit (foto) is ondanks de negatieve cijfers positief gestemd. Hij zag de inkomsten opnieuw stijgen en de uitgaven dalen. Bovendien heeft Vitesse de komende jaren niet meer te maken met de regels omtrent Financial Fair Play.

'Wij hoeven het volgend jaar niet meer over het Financial Fair Play te hebben', laat De Wit weten aan Voetbal International. 'Dit jaar blijven we netjes binnen de verscherpte regels, die zeggen dat een club in drie jaar tijd dertig miljoen in de min mag staan. Aangezien het over de laatste drie seizoenen gaat en wij de laatste twee jaar maar een klein te kort hebben (0,9 miljoen euro vorig jaar, 7,6 miljoen euro dit jaar, red.), kunnen we het Financial Fair Play-verhaal loslaten.'

Wat het tekort betreft als het gaat om Financial Fair Play, liggen de kosten lager dan het uiteindelijke nettoresultaat. Dit omdat Vitesse bepaalde uitgaven, waaronder die voor de jeugdopleiding, van de totale kosten af mag trekken. Dat Vitesse binnen de gestelde regels blijft is grotendeels te danken aan de transfer van Vejinovic, die enkele dagen voor de streefdatum van 30 juni een transfer maakte naar Feyenoord.

Ook dit jaar heeft clubeigenaar Alexander Chigirinskiy de tekorten aangevuld. Bovendien heeft de Wikipedia-Rus het eigen vermogen vergroot tot 33,5 miljoen euro. Daarmee is Vitesse ondanks een negatief nettoresultaat van 10,7 miljoen euro schuldenvrij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.