Vitesse met Van Aanholt klaar voor zware klus bij Roda

Fred Rutten wil niet vooruitlopen op een voor Vitesse goed resultaat tussen PSV en Ajax (zondag). Tijdens de confrontatie met Roda JC Kerkrade (zaterdag) kan de trainer van de Arnhemmers weer een beroep doen op Patrick van Aanholt.

Vitesse met Van Aanholt klaar voor zware klus bij Roda

Door een schouderblessure speelde de linksback zijn laatste duel alweer bijna een maand geleden, op 16 maart tegen ADO Den Haag (0-4 winst). Alleen Simon Cziommer ontbreekt nog wegens een hamstringkwetsuur.

Hoewel de Arnhemmers sinds 17 februari alle competitiewedstrijden wonnen, geldt Roda JC de laatste twee seizoenen als een lastige tegenstander in Limburg. De laatste twee ontmoetingen in Kerkrade gingen met ruime cijfers naar Roda: (3-1 in 2011/12 en 4-1 in 2010/11).

Mede daardoor wil trainer Rutten zich liever focussen op de eigen wedstrijd dan een uitspraak te doen over een voor de Arnhemmers gunstig resultaat tussen PSV en Ajax. De koploper en nummer twee van de Eredivisie ontmoeten elkaar zondag in Eindhoven.

'Daar loop ik maar niet op vooruit', aldus de trainer van de club die drie punten achterstand heeft op Ajax en gelijk staat met PSV. 'Ik kan geen invloed uitoefenen op andere wedstrijden. Roda is goed tegen de grote clubs, vooral thuis. Het verbaast me dat ze zo laag staan.'

Wel erkent Rutten dat hij met Vitesse voor de titel moet gaan, nu blijkt dat dat mogelijk is. 'Het is wel lekker dat alle aandacht zich op PSV en Ajax richt. Wij hebben geen stress, daar zie je de laatste wedstrijden ook niks van', aldus Rutten, die met Vitesse maar drie punten achter staat op Ajax.

BroodRuud Brood, de collega-trainer van Rutten, kent de kracht van Vitesse. 'In mijn ogen een absolute kampioenskandidaat. Achterin vullen ze de laatste weken het gemis van Patrick van Aanholt moeiteloos in, op het middenveld hebben ze met Marko van Ginkel en Theo Janssen veel klasse en de flankspelers Renato Ibarra en Gaël Kakuta zijn razendsnel. Daarnaast beschikken ze met Marco van Ginkel, Mike Havenaar, Jonathan Reis en natuurlijk de fantastische Wilfried Bony over veel scorend vermogen. En dat Vitesse vooral heel sterk is in de omschakeling hebben de uitzeges bij Ajax en PSV wel bewezen.'

'Hoewel Vitesse de laatste zeven duels op rij heeft gewonnen, moeten we daar niet van onder de indruk raken', toont Brood zich strijdvaardig. 'In de laatste twee thuiswedstrijden hebben we laten zien dat we het topploegen als Feyenoord (0-1, red.) en PSV (2-2, red.) heel moeilijk kunnen maken. Als we zaterdag de strijd op dezelfde manier aangaan, zal ook Vitesse het hier heel lastig krijgen. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg mogen én kunnen we ons niet meer verschuilen. Er is geen tijd meer voor excuses. Het gaat nu om overleven, ten koste van alles', besluit de coach van de nummer zestien van de Eredivsie op de clubwebsite.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen