Vitesse opent splinternieuw trainingscomplex Papendal

Vitesse heeft maandagmiddag op feestelijke wijze het splinternieuwe trainingscomplex op Papendal geopend. Om 18.30 uur zal het openingsduel tussen Jong Vitesse en Jong NAC worden afgewerkt.

Vitesse opent splinternieuw trainingscomplex Papendal

Met het superdeluxe complex is twaalf miljoen euro gemoeid. Eigenaar Merab Jordania is de katalysator achter de bouw van de nieuwe uitvalsbasis. Theo Janssen werd afgelopen zomer, toen de bouw nog minder ver gevorderd was, gepresenteerd op het nieuwe complex na zijn terugkeer bij Vitesse (foto met directeur Kasakowksi). Ruim een decennium waren de club en de gemeente Arnhem aan het steggelen over de realisatie van de nieuwe accommodatie. De komst van Jordania in 2010 veranderde de zaak. De Georgische eigenaar zorgde ervoor dat alles in een stroomversnelling kwam en realiseerde een concreet plan. In januari 2012 ging de eerste paal de grond in.

De opening van het nieuwe complex strookt met de ambities van Jordania. Direct na zijn aantreden sprak hij al uit met Vitesse in de jaren tot en met 2014 een keer het kampioenschap te veroveren. Momenteel bezet Vitesse samen met PSV de gedeelde tweede plaats achter koploper Ajax.

TrotsJordania sprak tijdens de opening vol trots over de realisatie van het nieuwe stukje Vitesse. 'Dit is pas het begin. Voor de toekomst van Vitesse is dit zeer belangrijk. Ik ben enorm trots.'

Mogelijk volgt er aan het einde van het seizoen nog een feest, aangezien Vitesse nog volop verwikkeld is in de titelrace. 'Dat had ik niet nu al verwacht', aldus Jordania. 'Maar we hebben een kans. De volgende jaren moeten we proberen stelselmatig om de titel te strijden.'

Bekijk hier het nieuwe complex

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen