Vinícius Junior bijt van zich af na vermeend racistisch wangedrag Atlético-fans

Real Madrid-aanvaller Vinícius Junior (23) eist dat de UEFA actie onderneemt tegen de Atlético Madrid-supporters die zich woensdagavond hebben misdragen. Voor het Champions League-duel met Internazionale lieten zij zich buiten het Estadio Metropolitano gaan met racistische uitingen.

Vinícius Junior bijt van zich af na vermeend racistisch wangedrag Atlético-fans
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
ns
2 - 1
Internazionale
Internazionale

Nog voor het duel doken er beelden op van Atlético-fans die scandeerden dat Vinícius 'een chimpansee was'. In het recente verleden lieten supporters van Los Rojiblancos zich ook al racistisch gaan ten opzichte van de aanvaller van de rivaal. 'Ik hoop dat er al over een straf is nagedacht', schreef Vinícius op X, waarin hij de UEFA vervolgens tagde. 'Het is een trieste realiteit dat dit zelfs gebeurt in wedstrijden dat ik niet aanwezig ben!'

Volgens de aanvaller moet de UEFA hard ingrijpen en de daders én mogelijk ook Atlético Madrid een forse straf opleggen. Volgens de Spaanse uitgave van ESPN wordt deze daad gemeld bij de Spaanse politie in een poging de daders te laten oppakken en te straffen.

Het is zeker niet de eerste keer dat de Braziliaan het slachtoffer is van racisme. Eerder ging het in een uitwedstrijd tegen Valencia ook mis en ook na een bezoek bij Barcelona werd er een onderzoek ingesteld naar mogelijk racisme aan het adres van de aanvaller. Sevilla greep recentelijk wel heel adequaat in door een supporter nog tijdens het duel te verbannen, toen hij zich racistisch uitte richting de Real-ster

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

Vinícius Júnior


Geboortedatum:
12 juli 2000
Leeftijd:
23
Geboorteplaats:
São Gonçalo
Nationaliteit
Brazilië
Lengte:
1,76 m
Gewicht:
73 kg
Huidige club:
Real Madrid
Nationaal team:
Brazilië
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Vinícius Júnior
Meer over Vinícius Júnior