Villa biedt Vlaar nieuw contract, recordaankoop naar Derby

Reacties

Miljoenenaankoop Darren Bent verlaat Aston Villa transfervrij en tekent bij Derby County. De club uit Birmingham biedt Ron Vlaar wél een nieuw contract aan.

Villa biedt Vlaar nieuw contract, recordaankoop naar Derby

Villa meldt op de eigen website dat het Vlaar een nieuw contract heeft aangeboden. De verbintenis van de Nederlandse verdediger liep over een maand af. Vlaar was de laatste drie seizoenen een vertrouwd gezicht in het hart van de verdediging van de nummer zeventien van de Premier League.

De verliezend FA-cup finalist gaat niet verder met Bent, die gratis naar Derby County vertrekt. In de winterstop van het seizoen 2010/11 kwam de spits over van Sunderland. De club uit Birmingham spendeerde zo'n 24 miljoen euro voor de twaalfvoudig Engels international, terwijl dat bedrag kon oplopen tot zo'n 32 miljoen. De recordaankoop slaagde er niet in zijn transfersom te rechtvaardigen. In totaal kwam de aanvaller tot 72 optredens voor The Villans waarin hij 25 keer scoorde.

De spits werd door Aston Villa diverse keren verhuurd in de hoop dat hij zijn vorm elders terug zou vinden. Periodes bij Fulham en Brighton & Hove Albion bleken echter ook geen succes. De meest recente uitleenbeurt aan Derby County verliep een stuk beter. Onder leiding van manager Steve McClaren kwam Bent in zeventien wedstrijden twaalf keer tot scoren voor The Rams.

De succesvolle periode bij de Championship-club heeft Bent een nieuw contract opgeleverd. De spits tekent voor twee jaar bij Derby County met een optie voor een derde seizoen. 'Bent is een echte doelpuntenmaker en heeft dat ook bewezen in zijn periode hier. Hij gaat een sleutelrol spelen in onze plannen om hogerop te komen', laat hoofdtrainer Paul Clement weten op de officiële website van de club.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.