Wenger: van specialist in failure naar recordhouder

Reacties

Arsène Wenger is trots op de FA Cup-winst die Arsenal zaterdag heeft geprolongeerd door op Wembley Aston Villa van de mat te vegen met 4-0. Daardoor mag de Franse coach zich recordhouder noemen met zes FA Cups achter zijn naam; een prestatie die niemand rond februari 2014 had verwacht.

Wenger: van specialist in failure naar recordhouder

Medio februari was immers het moment dat Chelsea-manager José Mourinho de Fransman in een van de vele privéoorlogjes a specialist in failure noemde omdat de Arsenal-coach op dat moment sinds de FA Cup van 2005 niets meer gewonnen had. Anderhalf jaar later is Wenger twee FA Cup-bekers verder, al moet gezegd dat Chelsea dit seizoen kampioen werd.

'Ik ben natuurlijk trots op de zesde eindzege', aldus Wenger, die George Ramsay achterhaalde. De legendarische Schot won in 1920 zijn laatste FA Cup. 'Bovendien mag Arsenal zich nu ook recordhouder noemen met twaalf zeges', vulde Wenger aan. Manchester United deelde tot zaterdag het record met elf overwinningen.

Volgens Wenger kan Arsenal, dat afgelopen seizoen nog achter Manchester City derde werd, in deze vorm een gooi naar de titel doen. Met andere woorden: de Londenaren kunnen Mourinho uitdagen.

'Waarom niet?', vroeg Wenger zich hardop af. 'We zijn in het verleden kampioen geworden en dat willen we weer. Dat is ons doel voor komend seizoen. Het zal niet gemakkelijk worden en er strijden misschien nog wel zes goede ploegen mee, maar de FA Cup en de derde plek vertellen dat we op de goede weg zijn. Als we een heel seizoen lang constant presteren, kan het zeker lukken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.