Viergever vervangt Moisander, zieke Andersen ontbreekt

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer kiest in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (aftrap 14.30 uur) voor Nick Viergever als de vervanger van de geschorste Niklas Moisander. Davy Klaassen keert terug op het middenveld, terwijl de zieke Lucas Andersen ontbreekt.

Viergever vervangt Moisander, zieke Andersen ontbreekt

Viergever krijgt bij Go Ahead daarmee voor het eerst als Ajacied in de competitie de kans op zijn favoriete positie. Aanvoerder Moisander geniet meestal de voorkeur, terwijl Stefano Denswil (inmiddels Club Brugge) voor de winterstop zijn vaste vervanger was. Viergever, die afgelopen zomer overkwam van AZ, maakte daardoor vooral zijn minuten als verdedigende middenvelder en linksback.

Joël Veltman, die terug is van een hamstringblessure, zit nog op de reservebank. Klaassen, die hersteld is van klachten aan zijn buikwand, staat wél direct in de basis als controlerende middenvelder. Dat kost Jairo Riedewald, die tegen AZ met spierklachten geblesseerd uitviel, zijn plaats. Riechedly Bazoer en aankoop Daley Sinkgraven zijn de overige middenvelders.

In de voorhoede experimenteert De Boer opnieuw met Schöne als valse spits. Hij wordt geflankeerd door Anwar El Ghazi en Ricardo Kishna. Met die aanval hoopt De Boer een einde te maken aan reeks van drie wedstrijden zonder doelpunt. Sinds de winterstop scoorde Ajax pas twee keer, waarvan één treffer ook nog een eigen doelpunt was van FC Groningen-verdediger Johan Kappelhof.

De opstelling van Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Van der Hoorn, Viergever, Boilesen; Bazoer, Klaassen, Sinkgraven; El Ghazi, Schöne, Kishna.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.