Jong Ajax wint memorabel duel in Volendam

Het Kras Stadion in Volendam was vrijdag het toneel van een spraakmakend duel, met twee pauzes, zeven goals en uiteindelijk blije Amsterdamse gezichten.

Een grote stroomstoring in Noord-Holland zorgde ervoor dat in het Volendamse stadion na elf minuten de lichten uitgingen. Het duurde een half uur voordat de problemen waren verholpen. Niet gestoord door de onderbreking ging Jong Ajax door waar het gebleven was. Robert Muric (foto) onderstreepte dat met zijn tweede goal van de avond.

Het herstel van de thuisploeg mocht er echter zijn. Binnen vier minuten was de achterstand omgezet in een voorsprong. Ondanks de doelpunten van Brandley Kuwas (2x) en Kevin Brands ging Volendam met een kater de rust in.

Richairo Zivkovic zorgde namelijk in de blessuretijd van de eerste helft voor de Amsterdamse gelijkmaker. Maar daarmee was het leed nog niet geleden voor FC Volendam, dat drie minuten voor het einde ook de 3-4 van Django Warmendam moest incasseren.

Door de nederlaag moet FC Volendam de vierde plaats in de Jupiler League delen met FC Emmen, dat vrijdag wel won van een beloftenteam (2-0 bij Jong PSV).