VI Opinie: wat betekent negeren van Ziyech voor titelstrijd?

Reacties

In de laatste weken van december blikken we terug op de eerste seizoenshelft van de Eredivisie. Welke club was de grootste verrassing? En welke viel het meest tegen? Welke speler imponeerde? Wat zegt de wintertitel van Feyenoord? Wat wordt de invloed van de Afrika Cup?

VI Opinie: wat betekent negeren van Ziyech voor titelstrijd?

Het ligt voor de hand om te zeggen dat Feyenoord de grootste verrassing is geweest in de eerste seizoenshelft. De koppositie van de Rotterdammers is een knappe prestatie, maar er zijn meer clubs die opvallend goed presteren. SC Heerenveen bijvoorbeeld, dat de traditionele topdrie op de voet volgt. Of misschien FC Twente? De club stond afgelopen zomer aan de rand van de afgrond, maar heeft zich nu stevig in de subtop genesteld. Ook Sparta Rotterdam presteerde, vooral in het begin van het seizoen, erg goed. Inmiddels is de club gezakt naar de dertiende plaats.

Van de grootste verrassing gaan we naar de ploeg die het meest tegenviel. Daar komen teams die maar weinig scoorden wellicht voor in aanmerking. Roda JC Kerkrade werd zelfs de minst productieve ploeg in een eerste seizoenshelft van deze eeuw met slechts acht treffers. PEC Zwolle staat na een aantal vette jaren teleurstellend zestiende en scoorde pas dertien keer. Maar ook PSV komt dit seizoen moeilijk tot scoren. De Eindhovenaren staan na twee titels op rij dit seizoen derde met 25 treffers. Vitesse staat na zeventien duels op slechts 24 goals, minimaal elf minder dan in elk van de voorgaande drie seizoenen na evenveel wedstrijden.

Natuurlijk waren er ook spelers die opvielen. Wie imponeerde het meest? Topscorer Nicolai Jørgensen was erg belangrijk voor Feyenoord met twaalf goals en zes assists. Karim El Ahmadi fungeerde als motor op het middenveld. Ajax-spits Kasper Dolberg brak door en liet zien dat hij voor veel gevaar kan zorgen. Of toch Enes Ünal, de Manchester City-huurling die FC Twente weer deed opleven. Te veel spelers om allemaal op te noemen, welke maakte volgens jou het meeste indruk?

Feyenoord is dit seizoen misschien wel dichter bij de titel dan het in lange tijd is geweest, maar de weg is nog lang. Het winterkampioenschap geeft geen garanties. Wat zegt zo'n officieuze titel eigenlijk? Wie kroont zich tot de daadwerkelijke kampioen in 2017? En wat wordt de invloed van de Afrika Cup, nu duidelijk is dat Feyenoorder El Ahmadi wel maar Ajacied Hakim Ziyech niet is opgeroepen voor Marokko?

Log in met je VI-account en praat mee over de eerste seizoenhelft! Wie vond jij de grootste verrassing en de grootste tegenvaller? Welke speler viel je op? En wie wordt de kampioen?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.