Pelupessy en De Jong marathonmannen van de Eredivisie

Reacties

Slechts twee spelers in de Eredivisie speelden in het kalenderjaar 2016 alle 34 wedstrijden van hun elftal uit: Heracles Almelo-middenvelder Joey Pelupessy en PSV-spits Luuk de Jong.

Pelupessy en De Jong marathonmannen van de Eredivisie

De Jong is de enige speler in de selectie van PSV die in de eerste seizoenshelft van het seizoen 2016/17 alle minuten volspeelde, Héctor Moreno en Davy Pröpper volgen op gepaste afstand. De aanvoerder van de Eindhovenaren was in zijn 1530 speelminuten dit seizoen goed voor vier doelpunten, waarmee hij gemiddeld ongeveer een treffer per vier duels maakt.

Pelupessy manifesteert zich bij Heracles ook als een echte marathonman. De verdedigende middenvelder werd vorig seizoen alleen in zijn eerste competitieduel na een uur gewisseld, maar miste daarna geen minuut meer. Ook dit seizoen is hij niet weg te denken uit de formatie van trainer John Stegeman.

Naast Luuk de Jong en Pelupessy speelden ook Feyenoorder Eric Botteghin, NEC-verdediger Dario Dumic, Jurgen Mattheij (Excelsior) en Hans Hateboer (FC Groningen) dit seizoen alle minuten voor hun ploeg. Het viertal miste in de tweede seizoenshelft van vorig seizoen echter om uiteenlopende redenen een aantal minuten bij hun ploeg.

De Jong en Pelupessy zijn de enigen die alle 3060 minuten van hun team in de Eredivisie meespeelden. De Jong speelde daarnaast zeven volledige wedstrijden in de Champions Leauge, de Johan Cruijff Schaal en het toernooi om de KNVB-beker. Alleen bij het uitduel met Atlético Madrid zat hij negentig minuten op de reservebank.

Pelupessy speelde met Heracles twee duels in de derde voorronde van de Europa League, en kwam drie keer voor de Almeloërs uit in het bekertoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.