Roda JC: de minst productieve ploeg van deze eeuw

Reacties

In Kerkrade is er weinig reden voor een onbezorgde Kerst. Geen enkele Eredivisie-ploeg scoorde deze eeuw in de eerste seizoenshelft zo weinig als Roda JC.

Roda JC: de minst productieve ploeg van deze eeuw

Slechts één keer werd er in de eerste zeven duels gewonnen door de Limburgers, op 16 oktober met 0-1 bij Excelsior. Adil Auassar mag zich met twee goals de clubtopscorer noemen van de huidige nummer zeventien van de Eredivisie. Hoofdtrainer Yannis Anastasiou zoekt ook naar verklaringen voor de ondermaatse productie, zo liet hij zaterdag na het 0-0 gelijkspel tegen FC Utrecht. 'Is het wil, concentratie of kwaliteit, zeg het maar? Ik ben niet blij met dit resultaat', aldus de Griek bij zijn interview.

Een mogelijke verklaring is het blessureleed van twee spitsen die afgelopen zomer naar Kerkrade kwamen. Simon Church kampt al sinds oktober met een heupblessure, terwijl Dani Schahin tegen Utrecht pas kon debuteren na maanden aan de kant te hebben gestaan vanwege een zware kniekwetsuur. Wat hoop geeft voor Roda is de defensieve zekerheid. Maar vijf ploegen kregen dit seizoen minder goals tegen dan Roda (21).

Eredivisie deze eeuw (2000/01 - nu)
Team Seizoen Goals na 17 duels
Roda JC Kerkrade 2016/17 8
PEC Zwolle 2003/04 9
RBC Roosendaal 2005/06 9
Excelsior 2011/12 9
FC Den Bosch 2004/05 10

Als het gaat om het maken van goals is Roda niet de slechtste Eredivisie-ploeg ooit halverwege. Excelsior scoorde in het voetbaljaar 1972/73 slechts vijf keer in de eerste zeventien duels. Juichen was bij FC Volendam in het seizoen 1971/72 ook een zeldzaamheid. De Wijdbroeken scoorden in de eerste seizoenshelft zeven keer. Tot die productie kwam FC Den Bosch een jaar later ook.

Data via Opta Sports.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.