Minimalistisch Roda sluit 2016 typerend af tegen Utrecht

Reacties

FC Utrecht is op bezoek bij Roda JC Kerkrade voor het eerst dit seizoen niet tot scoren gekomen: 0-0. Roda-goalie Benjamin van Leer liet nog maar eens zien uiterst moeilijk te kloppen zijn, maar de ploeg van Yannis Anastasiou toonde ook weer flink problemen met scoren te hebben.

Minimalistisch Roda sluit 2016 typerend af tegen Utrecht

Met slechts acht treffers uit zestien optredens begon Roda immers als verreweg de minst productieve Eredivisie-ploeg aan het duel met Utrecht. De Domstedelingen togen naar Limburg met een reeks van acht duels zonder nederlaag (vijf zeges) op zak.

Al in de beginfase leek Willem Janssen het startschot te geven voor weer een goed resultaat van Utrecht. Uit een vrije trap van Yassin Ayoub, die zijn honderdste Eredivisie-wedstrijd voor Utrecht speelde, volleerde hij fraai binnen. De arbitrage keurde de goal evenwel vanwege buitenspel af, al was uit de herhaling te zien dat Janssen zelf in ieder geval geen buitenspel stond.

Na die goal kwam Roda beter en beter in de wedstrijd en kregen de Limburgers ook kansen. Nestoras Mytides kopte op aangeven van Ard van Peppen maar net naast (foto). Op slag van rust riep het Limburgse kamp om een strafschop toen Ramon Leeuwin Abdul Ajagun omver liep, maar ook nu bleek scheidsrechter Allard Lindhout onvermurwbaar.

Abdul Ajagun verprutste de grootste kans van Roda. Ook in de slotfase verzuimde hij matchwinner te worden.
Abdul Ajagun verprutste de grootste kans van Roda. Ook in de slotfase verzuimde hij matchwinner te worden.

In de tweede helft kregen beide ploegen kansen, maar werd er niet meer gescoord. In de slotfase zette Utrecht meer aan, maar was het Van Leer die zijn ploeg overeind hield. Vooral bij een scrimmage toonde hij zijn kwaliteiten. Tot drie keer toe verijdelde hij een Utrechtse poging. Aan de andere kant was Ajagun nog diverse keren gevaarlijk. Uiteindelijk hield beide keepers hun doel schoon, waardoor Roda in de eerste seizoenshelft dus niet één keer won in eigen huis.

De laatste overwinning op eigen grond dateert daarom voor Roda van veertien wedstrijden geleden, op 28 januari werd de tegenstander van vanavond immers wel verslagen (1-0). De Limburgers blijven daardoor mede door tien remises (!) zeventiende, met maar twee punten meer dan Go Ahead Eagles. De Deventer formatie gaat zondag op bezoek bij FC Groningen.

FC Utrecht is inmiddels negen competitieduels op rij ongeslagen, maar kon de overwinningen op ADO Den Haag (0-2) en Heracles Almelo (2-0) geen vervolg geven. Daardoor blijft de formatie van Erik ten Hag voorlopig zesde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.