VI Opinie: moet Cocu zijn middenveld blijven verdedigen?

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Dit keer over de problemen van PSV.

VI Opinie: moet Cocu zijn middenveld blijven verdedigen?

Donderdag treedt PSV in Bulgarije aan tegen Ludogorets in het kader van de Europa League. Trainer Phillip Cocu kondigde al aan zijn allesbehalve goed functionerende middenveld in stand te houden. Stijn Schaars, Adam Maher en Ola Toivonen zullen opnieuw aan de aftrap verschijnen.

Schaars is de laatste weken de persoon die bij PSV al verscheidenen keren de noodklok luidde over de slechte prestaties, terwijl Maher zijn transfersom van acht miljoen nog niet heeft waargemaakt. Rond Toivonen speelt de onduidelijkheid over zijn toekomst. De Zweed heeft een verbintenis tot medio 2014 en is met de club in gesprek over een mogelijke contractverlenging. Opvallend is vooral dat de combinatie Maher-Toivonen volstrekt niet rendeert.

'Maar we creëren wel veel kansen; zo willen we graag spelen', verdedigde Cocu woensdag zijn middenvelders. 'We hebben gekozen voor een herkenbare speelstijl met dominant voetbal op het middenveld. Alleen het rendement is niet hoog genoeg.'

Met vijf wedstrijden op rij zonder zege (drie nederlagen, twee remises) in de Eredivisie dreigt voor PSV zelfs het rechterrijtje als zondag niet wordt gewonnen op bezoek bij Feyenoord. Een zege in de Europa League zou de formatie van Cocu wél heel dicht bij overwintering brengen. Maar maakt Cocu wel de juiste keuze?

Doet Cocu er goed aan nog geen drastische maatregelen te nemen? Heeft hij gelijk door opnieuw voor zijn huidige middenveld te kiezen? En hoe moet hij PSV uit de crisis loodsen? Log in met jouw VI Account en geef je mening.

 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.