PSV 'hekkensluiter' in Eredivisie sinds overwinning op RKC

Het is crisis in Eindhoven. PSV bleef zaterdagavond in eigen huis tegen SC Heerenveen, dat al na een kwartier met tien man verder moest na een rode kaart voor Joey van den Berg, steken op een gelijkspel (1-1) en wacht daardoor al sinds 6 oktober op een zege in de Eredivisie.

PSV 'hekkensluiter' in Eredivisie sinds overwinning op RKC

PSV is bezig aan de slechtste serie sinds het seizoen 1984/85, haalde uit de laatste elf wedstrijden in de Eredivisie slechts elf punten en uit de laatste vijf competitieduels zelfs maar twee punten. Daarmee zijn de Eindhovenaren de slechtst presterende club in de Eredivisie over de laatste vijf wedstrijden. De ploeg van trainer Phillip Cocu vergaarde in deze periode liefst elf punten minder dan Eredivisie-koploper Vitesse.

Opvallend is ook de improductiviteit bij PSV, dat sinds de 2-1 thuiszege op RKC Waalwijk van 6 oktober slechts vier keer scoorde in competitieverband. En dat terwijl de Eindhovenaren de voorbije jaargang met 103 doelpunten nog verreweg de meest scorende ploeg in de Eredivisie hadden. Over de afgelopen vijf wedstrijden was maar één club minder productief dan PSV. Heracles Almelo scoorde maar drie keer, maar speelde wel een wedstrijd minder.

Voortvarend
Onder Cocu startte PSV ondanks het vertrek van onder anderen Mark van Bommel, Jeremain Lens, Erik Pieters en Kevin Strootman voortvarend aan het seizoen. De jonge ploeg oogstte veel lof en na de eerste negen competitieduels van het seizoen werd de koppositie in de Eredivisie nog gedeeld met FC Twente. Beide clubs hadden achttien punten, maar daarna begon de crisis.

PSV moet gezien het programma vrezen dat de zegeloze reeks in de Eredivisie aanhoudt, aangezien de Eindhovenaren komende zondag op bezoek gaan bij Feyenoord en een week later wacht een thuiswedstrijd tegen koploper Vitesse. In 1985 gebeurde het voor het laatst dat PSV zes wedstrijden op rij niet won. Door die slechte serie destijds tussen 20 april en 27 mei ging de landstitel naar Ajax, tegen wie de zegeloze reeks in de laatste speelronde ten einde kwam (4-0), maar toen was het kampioenschap voor de Amsterdammers reeds een feit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen