Cocu kraakt PSV, Van Basten noemt rood zwaar overdreven

Phillip Cocu is bijzonder ontevreden op de wijze waarop PSV omging met de overtalsituatie tegen SC Heerenveen. Volgens de trainer namen zijn spelers de verkeerde beslissingen.

Cocu kraakt PSV, Van Basten noemt rood zwaar overdreven

Heerenveen kwam al na een kwartier met tien man te staan nadat scheidsrechter Serdar Gözübüyük Joey van den Berg rood gaf na een stevige tackle op Adam Maher. 'Dat hadden we veel beter moeten uitspelen', aldus Cocu, die zijn elftal pas in de extra tijd een punt zag redden, tegen FOX Sports.

'We speelden alleen door het midden en het baltempo lag veel te laag om Heerenveen kapot te spelen. Dat we zijn blijven steken op 1-1 is echt onvoldoende', vervolgde de trainer van PSV, dat door het gelijkspel achtste blijft in de Eredivisie.

Desondanks wilde Cocu het woord 'crisis' niet in de mond nemen. 'Ik ben gewoon ontevreden, want dit soort wedstrijden moet je winnen.' Ook liet de oefenmeester in het midden of zijn selectie versterking nodig heeft. 'We kijken daar altijd naar, maar het is nog lang geen winterstop. Laten we ons eerst maar op de uitwedstrijd tegen Feyenoord van volgende week richten.'

Veel invloed
Cocu's collega Marco van Basten van SC Heerenveen had eveneens reden tot klagen. 'Zwaar overdreven', noemt hij de rode kaart voor Van den Berg. 'Die beslissing had veel invloed op het duel, dat verder helemaal niet hard of gemeen was. Door die kaart ontstaat er een saaie wedstrijd, maar dat is wat de scheidsrechter er van heeft gemaakt.'

Heerenveen kwam in de tachtigste minuut op voorsprong door een treffer van Yanic Wildschut, maar incasseerde in de extra tijd de gelijkmaker van Florian Jozefzoon. 'We waren zo dicht bij de drie punten. Het is jammer dat het niet gelukt is om ze te pakken, maar het team heeft het goed gedaan. We hebben hard gewerkt', besluit Van Basten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen