Heerenveen zonder Finnbogason, Zoet terug in doel bij PSV

SC Heerenveen kan zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen PSV niet beschikken over Alfred Finnbogason. De 24-jarige topscorer van de Eredivisie kampt met een bovenbeenblessure. Bij PSV keert Jeroen Zoet terug onder de lat en is Abel Tamata de vervanger van de geblesseerde Jetro Willems.

Heerenveen zonder Finnbogason, Zoet terug in doel bij PSV

Finnbogason liep de blessure op tijdens de met 2-0 verloren play-offwedstrijd van IJsland in en tegen Kroatië. De afwezigheid van Finnbogason is goed nieuws voor PSV, aangezien de IJslandse centrumspits al veertien keer scoorde in elf competitieduels. Zijn vervanger is de pijlsnelle achttienjarige Bilal Basacikoglu.  

PSV gaat tegen Heerenveen op zoek naar de eerste overwinning sinds 6 oktober, toen het in eigen huis met enige moeite won van RKC Waalwijk (2-1). Jeroen Zoet keert terug onder de lat en Tamata is de linksback. De 22-jarige doelman verwijst Przemyslaw Tyton na een liesblessure weer naar de bank, terwijl Tamata de bij Oranje geblesseerd geraakte Willems vervangt.

Bovendien is er in de spits plaats voor Jürgen Locadia. De twintigjarige aanvaller liep vorige week in de EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Slowakije (2-2) een enkelblessure op, maar is op tijd hersteld om de langdurige afwezigheid van zijn concurrent Tim Matavz op te vangen.

Opstelling PSV: Zoet; Arias, Bruma, Rekik, Tamata; Maher, Schaars, Toivonen; Narsingh, Locadia, Depay.

Opstelling SC Heerenveen: Nordfeldt; Van Anholt, Otigba, Kruiswijk, Dijks; De Roon, Ziyech, Van den Berg; Slagveer, Basacikoglu, Van La Parra.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen