Cocu: 'Goed dat menig speler even weg is geweest'

Hoewel Jetro Willems niet ongeschonden terugkeerde bij PSV is trainer Phillip Cocu niet ongelukkig met de interlandverplichtingen van zijn spelers.

Cocu: 'Goed dat menig speler even weg is geweest'

De interlandbreak gebruikte Cocu zelf om terug te kijken op zijn eerste maanden als hoofdtrainer van PSV. 'Naar standaardsituaties, naar goede en mindere momenten zonder de druk van een wedstrijd die gaat komen', aldus de oud-international, die concludeerde dat wisselvalligheid troef werd na het overtuigende begin.

'Dat is het proces waarin we zitten met een nieuwe, jonge groep. De start was voortvarend en daarna zijn we tegen moeilijkheden aangelopen. De kunst is om daar uit te komen', zei Cocu.

De week zonder Eredivisie-verplichtingen kan daarbij helpen, zo stelde Cocu voor het duel met SC Heerenveen. 'Het is goed dat menig speler even weg is wegeweest. Iedereen is weer fris teruggekomen, de blikken staan op vooruitkijken. We krijgen een mooie serie wedstrijden, een mooie uitdaging om met z'n allen een goede serie neer te zetten.'

Met een zege op SC Heerenveen kan PSV als nummer 8 een stap omhoog zetten. 'We moeten proberen een slag te slaan om mee te blijven doen in de bovenste regionen. We zijn uiteraard niet tevreden waar we momenteel staan, dat is duidelijk.'

PSV moet het zaterdag tegen SC Heerenveen stellen zonder genoemde Willems. De linksback heeft nog te veel last van een botkneuzing die hij overhield aan zijn verblijf bij het Nederlands elftal. Daarnaast ontbreken de al langer geblesseerde Ji-Sung Park en Georginio Wijnaldum.

Jeroen Zoet is terug van een liesblessure en verdringt Przemyslaw Tyton weer uit het Eindhovense doel. 'Tyton heeft het uitstekend gedaan. Maar we gaan nu verder op de weg die we aan het begin van dit seizoen zijn ingeslagen', aldus Cocu, die tijdens de persconferentie de beloftenploeg, die vrijdagavond de periodetitel kan pakken in de Jupiler League, een compliment gaf. Een plaats in de play-offs behoort overigens niet tot de opties voor Jong PSV, dat niet mag promoveren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen