VI Opinie: is onervaren Van Bronckhorst een goede keuze?

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Dit keer over Feyenoord, dat Giovanni van Bronckhorst aanstelde als opvolger van Fred Rutten.

VI Opinie: is onervaren Van Bronckhorst een goede keuze?

Van Bronckhorst begint aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. De 106-voudige international was eerder assistent bij Jong Oranje, terwijl hij dezelfde functie sinds juli 2011 bij Feyenoord vervulde. Hij deed dat samen met Jean-Paul van Gastel, die nu zijn rechterhand wordt.

Rutten vertrekt al na één seizoen uit De Kuip. Nog voor de 2-1 thuisnederlaag tegen AS Roma van eind februari in de Europa League besloot de club het aflopende contract niet te verlengen, al dacht de 52-jarige oefenmeester er toen al lang net zo over. Hij zag een langer verblijf zelf ook niet zitten.

Rutten werd begin maart vorig jaar aangesteld als opvolger van Ronald Koeman, die na drie succesvolle seizoenen - waarin hij twee keer tweede en één keer derde werd - overstapte naar Southampton. Maar weer een jaar later moest Feyenoord opnieuw op zoek naar een nieuwe trainer. Al snel werd die gevonden in Van Bronckhorst.

En dat terwijl Rutten liet weten dat hij pleit voor een ervaren opvolger. En bij Van Gastel en Van Bronckhorst, zijn huidige assistenten, ontbreekt het juist aan ervaring. 'Mij heeft het geholpen dat ik vóór Feyenoord heb gewerkt bij FC Twente, Schalke 04, PSV en Vitesse', reageerde Rutten vorige week. 'Vooral het werk in Duitsland was een houvast, doordat dát bijna een blauwdruk was van het trainen bij deze club. Schalke 04 en Feyenoord komen heel erg overeen.'

Is dat een goede keuze van Feyenoord? Of had de club voor een trainer met meer ervaring moeten kiezen? Log hieronder in met je VI-account en praat mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.