VI Opinie: Is de Eredivisie gebaat bij buitenlandse talenten?

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Dit keer het 'vreemdelingenlegioen' van Vitesse.

VI Opinie: Is de Eredivisie gebaat bij buitenlandse talenten?

Is de Eredivisie gebaat met de huidige gang van zaken in Arnhem? Ajax en Feyenoord tonen aan dat een goede jeugdopleiding voor succes kan zorgen. De Amsterdammers werden de laatste drie jaar kampioen, terwijl de club uit Rotterdam serieus meedoet om het eremetaal. In Arnhem is ook voldoende talent, alleen niet uit de eigen jeugdopleiding.

Vitesse versterkte zich opnieuw met een huurling van Chelsea. In Arnhem is Bertrand Traoré (foto) de zevende speler die door de Londense grootmacht wordt gestald in het Gelredome. In een eerder stadium streken Patrick van Aanholt, Sam Hutchinson, Cristian Cuevas, Lucas Piazon, Christian Atsu en Gaël Kakuta al neer in Gelderland, al zijn Hutchinson en Kakuta inmiddels weer vertrokken.

Met de komst van de achtienjarige middenvelder uit Burkina Faso hoopt de ploeg van trainer Peter Bosz een gooi te doen naar de eerste landstitel in de clubgeschiedenis. De vraag is echter of dit de juiste manier is om structureel aan te haken bij de top van Nederland. Wordt dit niet slechts een tijdelijk succes?

Krijgt de Eredivisie door de komst van Traoré - door vele kenners beschouwd als een groot talent - meer schwung of is het vooral een belemmering voor de Nederlandse talenten? Onze vraag aan jullie: hoe denken jullie over de huidige gang van zaken in Arnhem?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.