'Geen drie duels in een week? Dan moet je ander vak kiezen'

Peter Bosz sprak na afloop duidelijke taal over de prestatie van zijn ploeg. De trainer van Vitesse was absoluut niet tevreden en verbindt conclusies aan de bekeruitschakeling tegen Roda JC Kerkrade (3-1).

'Geen drie duels in een week? Dan moet je ander vak kiezen'

'Dit zag ik vanaf de eerste minuut aankomen. Wij misten scherpte en agressiviteit. Mijn ervaring als voetballer is als je slecht aan een duel begint, het vaak niks meer wordt', aldus Bosz (foto), die weinig begrip kon opbrengen voor de prestatie van zijn team.

'Totaal niet. Hier kom ik morgen op terug. Deze jonge selectie moet ook hiermee om leren gaan', meent de oefenmeester van de Arnhemmers. Na afloop reageerde ook zijn aanvoerder Guram Kashia op de uitschakeling in het bekertoernooi.

De verdediger van Vitesse is van mening dat de ploeg moeite heeft om meerdere wedstrijden in korte tijd te spelen. Die woorden vielen niet goed bij zijn coach. 'Echt een lulverhaal, dat is gewoon onzin. Als je geen drie wedstrijden in een week kan spelen, moet je maar een ander vak gaan kiezen', aldus Bosz.

Lachen
Met twee doelpunten voelde Guus Hupperts van Roda JC zich na zes wedstrijden zonder zege weer eens euforisch. En dat in de week dat Ruud Brood werd ontslagen als eindverantwoordelijke. 'Het was een zware week, maar wij hebben het goed opgepakt', aldus Hupperts.

'Als spelersgroep hebben wij gezegd: tot hier en niet verder. Het was schandalig hoe wij als team de laatste weken hebben gevochten. Nu kunnen we weer eens lachen en dat is erg lang geleden. Laten wij er maar voor zorgen dat we vrolijk blijven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen