Koploper Vitesse vindt in beker Waterloo bij opgeleefd Roda

Roda JC Kerkrade heeft zich na een spannende wedstrijd tegen Vitesse geplaatst voor de kwartfinales van het toernooi om de KNVB-beker. In Limburg werd het uiteindelijk 3-1.

Een schitterend doelpunt van invaller Marc Höcher en de treffer in de 94ste minuut van Guus Hupperts bezorgden de Limburgers een plaats bij de laatste acht in het bekertoernooi. Een positieve opsteker na een hectische week. Onder leiding van de interim-trainers Rick Plum en Regillio Vrede moet Roda JC de lijn naar boven inslaan. Eerder deze week werd Ruud Brood ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten.

Interim-trainer Rick Plum ontvangt felicitaties na de bekerzege op Vitesse.

Een goed resultaat in de beker, de kortste weg naar Europees voetbal, kan bijdragen aan het zelfvertrouwen. Het duel in Kerkrade was gelijk opgaand met veel kansen over en weer. De grootste kans in de eerste helft was voor Patrick van Aanholt. De linksachter van Vitesse stoomde op over links, passeerde twee verdedigers, maar schoot hard over.

Ook na de rust de nodige mogelijkheden. Namens Vitesse waren Christian Atsu en Renato Ibarra dichtbij een treffer, terwijl Mitchel Paulissen en de Hongaar Krisztián Németh gevaarlijk waren voor de thuisploeg. De openingstreffer viel pas na ruim een uur via Guus Hupperts, die de doelman met een volley verschalkte.

Amper tien minuten later maakte de sterk spelende Van Aanholt de gelijkmaker. Na een fraaie rush werd doelman Filip Kurto verslagen met een hard schot. De beslissing viel zeven minuten voor tijd via invaller Höcher. De getergde aanvaller legde al zijn frustratie in zijn schitterende uithaal: 2-1.

Het slotakkoord was voor uitblinker Hupperts, die ver in blessuretijd de eindstand bepaalde op 3-1. Door de zwaarbevochten zege is Roda JC zeker van een plaats bij de laatste acht, terwijl koploper Vitesse zich kan focussen op de Eredivisie.