Achtste finales beker: Ajax in Spakenburg, Kraay tegen MVV

Van dinsdag- tot en met donderdagavond worden de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi afgewerkt. VI.nl zet alle duels op een rij.

Achtste finales beker: Ajax in Spakenburg, Kraay tegen MVV

Dinsdag
Excelsior en PEC Zwolle bijten dinsdagavond (20.00 uur) de spits af op Woudestein. Het duel tussen de nummer zeven van de Jupiler League en de voormalige koploper van de Eredivisie, die nu wat is weggezakt naar de tiende plek, is ook de enige wedstrijd van dinsdag.

Woensdag
Een dag later ontvangt AZ om 18.45 uur aan het Kooimeerplein in Alkmaar SC Heerenveen. In Kerkrade begint een uur later het duel tussen Roda JC, dat voor het eerst onder leiding staat van de interim-coaches Regilio Vrede en Rick Plum, en Vitesse. Zondag ontsloeg de Limburgse club trainer Ruud Brood.

Hans Kraay jr. mag het met Topklasser JVC Cuijk om 20.00 uur opnemen tegen de (semi)profs van MVV uit de Eerste Divisie. Tegelijkertijd begint in Leeuwarden het treffen tussen SC Cambuur en FC Utrecht. Om de aanvangstijd was veel te doen. Die zou eerst overdag zijn, maar FC Utrecht heeft hier met succes tegen geprotesteerd.

Er was aanvakelijk bepaald dat de wedstrijd zou beginnen om 15.30 uur, een tijdstip dat vanwege veiligheidsoverwegingen noodzakelijk werd geacht in verband met het Glazen Huis van 3FM. Uiteindelijk werd het toch nog een avondwedstrijd.

De laatste wedstrijd op woensdagavond is de confrontatie tussen Heracles Almelo, dat zondag nog AZ versloeg, en Feyenoord. De aftrap is daar om 20.45 uur.

Donderdag
Op de laatste dag van drie dagen Nederlands bekergeweld trappen FC Groningen en NEC om 18.45 uur af in Euroborg. En om 20.45 uur heeft Ajax ogenschijnlijk op voorhand een 'makkie' tegen IJsselmeervogels. Ofschoon trainer Frank de Boer al waarschuwde voor de kracht van de Zaterdag Topklasser uit Spakenburg, die in 1975 in de kwartfinale op sensationele wijze het sterke AZ '67 uitschakelde, maar in de halve finale sneuvelde tegen FC Twente.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen